
Veelgestelde vragen
U vraagt, ik geef antwoord
Hoe lang duurt ieder therapiegesprek?
I Voor individuele gesprekken worden in de regel 45 minuten met een uitloop naar 60 minuten gereserveerd.
Doen jullie ook psychodiagnostisch onderzoek en valt dat ook onder de vergoeding?
Het antwoord is ‘ja’. De psychologenpraktijk beschikt over een uitgebreid psychodiagnostisch instrumentarium, bestaande uit tests, projectieve technieken en vragenlijsten. De tijd die aan een onderzoek wordt besteed wordt geregistreerd.
Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?
Ja, ik heb een schriftelijke verwijzing van een arts nodig. Dat mag ook een bedrijfsarts of medisch specialist uit een ziekenhuis zijn. Ik ben een (eerstelijns) basis GGz psychologiepraktijk. Let u er op dat u een juiste verwijzing krijgt.
Hoe lang is de wachttijd?
Deze kunt u terugvinden onder het kopje "wachttijden". Tussen de intake en de therapiegesprekken wordt geen wachttijd meer gegarandeerd.
Hoe zit het met het eigen risico?
Als u, als volwassene, geen andere zorgkosten hebt gehad wordt eerst uw verplicht eigen risico met u verrekend. Dit geldt ook voor andere zorgkosten. De hoogte van uw eigen risico hangt af van de overeenkomst die u met uw zorgverzekeraar hebt afgesloten en bedraagt in 2022, evenals in 2021, minimaal € 385,- voor personen van 18 jaar en ouder.
Kan ik een afspraak maken in de avonduren of in het weekeinde?
Bij voorkeur maak ik een afspraak tijdens kantooruren. Wel is er ruimte (indien dit voor u niet anders kan) op maandagavond. In de weekeinden worden vooralsnog geen afspraken gepland.
Kunt u mij vooraf aangeven wat u in de bGGz (voorheen: 1e lijn) gaat declareren bij mijn zorgverzekeraar?
Ik heb contracten met alle grotere zorgverzekeraars afgesloten en werk volgens het zorgprestatiemodel. Ik zal de gesprekken per uur declareren. Deze worden volledig vergoed. Wel gaan deze af van uw eigen risico.
Moet een afgezegde of niet nagekomen afspraak betaald worden?
indien u verhinderd bent voor uw afspraak, wordt u verzocht dit zo snel mogelijk aan mij door te geven. Dit kan bij voorkeur per email: chantalvanesch@home.nl
indien u een afspraak niet tijdig (24 uur van tevoren) annuleert, worden kosten (€60 euro) bij u in rekening gebracht. Zorgverzekeraars hebben laten weten dergelijke kosten niet langer voor hun rekening te willen nemen. Het heeft dus geen zin deze factuur bij uw verzekeraar in te dienen.
Waarom kan ik niet meteen terecht?
In de eerste plaats omdat in de basisGGZ geen acute dienst bestaat en ik alleen met geplande afspraken werk. Ik kan een beperkt aantal nieuwe aanmeldingen per week inplannen. Als ik de agenda vol zouden zetten met nieuwe afspraken, dan zou niemand meer een vervolgafspraak kunnen krijgen. Indien u denkt dat er spoed is bij een gesprek, kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts of diens waarnemer.